نمای چوبی ترمووود (Thermowood) بهتر است یا نمای آجری؟
نمای چوبی ترمووود (Thermowood) بهتر است یا نمای آجری؟ یکی از دغدغه هایی که خیلی از کارفرمایان هنگام طراحی و ساخت نما با آن روبرو هستند این است که از چه متریالی برای اجرای نمای خود استفاده کنند، در این بین بسیاری از سازندگان نما به سبک قدیمی جهت روح بخشیدن به نمای ساختمان فکر می کنند. به عنوان مثال از متریالی مثل آجر به عنوان نمای ترکیبی در طراحی و اجرای ساختمان استفاده می کنند. اما یک سوال همیشه ذهن را مشغول می کند که آیا نمای آجری مقاومت سایر متریالی مثل سنگ، کامپوزیت، ترمووود و… را دارد و یا خیر و یا فقط جهت زیبایی بخشیدن به نمای ساختمان می تواند مورد استفاده قرار گیرد؟ در این که نمای آجری حس گرما و زیبایی بی حدی را به نمای ساختمان می بخشد نیست اما در کنار این مزایا معایبی در نمای آجری وجود دارد که استفاده از آن سازندگان نما را دچار تردید می نماید. اما در نمای ترمووود بسیاری از مشکلات نمای چوبی رفع شده است و به راحتی می توان از نمای چوب ترمووود به جای نمای آجری استفاده کرد.
برای دریافت قیمت، نمونه کارهای ترموود و مشاوره رایگان تماس بگیرید : ۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰
در این مقاله به نحوه ترموو کردن چوب، بررسی مزایا، معایب و کاربردهای نمای آجری و نمای چوبی (ترمووود) می پردازیم.
چوب به عنوان یک ماده طبیعی کاربردهای بسیاری دارد، اما از آنجاییکه چوب به علت طبیعی بودن معایبی مثل پوسیدگی، عدم مقاومت در برابر حشرات، عمر مفید کم، مقاومت فشاری و کششی را دارد طی فرآیندی چوب را حرارت داده می شود تا آب داخل چوب از بین برود، فرآیند ترمووود به طور خلاصه شامل ۳ فاز مختلف است:
- افزايش دما و خشک کردن در دمای بالا
- حرارت دهی
- رطوبت دهی و خنک کردن
پس از طی شدن این مراحل چوب فرآوری شده جهت کار گذاشتن در نمای داخلی و نمای خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع چوب ترمووود:
بیشترین نوع چوبی که برای ترموو کردن استفاده می شود چوب درخ کاج و زبان گنجشک می باشد، همچنین چوب ها به دو دسته نرم چوب ها (Soft wood) و سخت چوب ها (Hard wood) تقسیم می شوند:
نرم چوب ها (Soft wood) به دلیل دارا بودن بافت زیبا، سبکی و ارزان بودن در نماهای چوبی ساختمان کاربرد بسیاری دارند اما سخت چوب ها (Hard wood) به دلیل بافت متفاوتشان بسیار زیبا و چشمگیر هستند، اما به دلیل قیمت بالاتر و وزن بیشتر نسبت به سایر چوب ها در نمای چوبی ساختمان کمتر مورد استفاده قرار می گیرند، از این چوب ها برای کف سازی یا دکینگ (Decking) چوبی و همچنین در محل های که تردد بیشتری دارند استفاده بیشتری می شود.
مزایای نمای چوبی ترمووود:
- عدم تغییر در ابعاد
- ثابت بودن رطوبت چوب
- عدم تاب برداشتن الوارها
- یکنواختی رنگ چوب ها
- زیبایی چشمگیر
- طول عمر بالا
- فاقد هرگونه مواد شیمیایی و رزین
- عایق حرارتی و مقاوم در برابر پوسیدگی
- نصب آسان و راحت
- کاهش وزن نما
- آزمایش شده و عدم تاثیر در سلامتی انسان
معایب نمای چوبی ترمووود:
- در صورت عدم استفاده از رنگ ها و پوشش های پیگمنت دار، در برابر نور خورشید مقاومت کمتری از خود نشان می دهد، همچنین در برابر مقاومت های مکانیکی مقاومت کمی دارد.
- تخریب زیستی
مزایای نمای آجری:
- تولید آسان و در دسترس
- قیمت مناسب
- عدم نیاز به ابزار و تجهزیات خاص هنگام اجرا
- عدم تغییر در برابر نور خورشید
- مقاوم در برابر آتش سوزی و ضربه
معایب نمای آجری:
- افزایش وزن ساختمان
- ایجاد لکه و شوره در نمای ساختمان
- خوردگی و تیرگی نما
در صورت نیار به دریافت مشاوره در خصوص اجرای نمای چوبی (Thermowood) با شماره ۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان شرکت آکاد بنای امروز آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در خصوص نحوه اجرا و ارائه خدمات تخصصی و حرفه ای در خصوص نمای چوبی ساختمان هستند.