معرفی نمای کرتین وال شیشهای به همراه مزایای آن
۲۰معرفی نمای کرتین وال (Curtain wall) در بسیاری از پروژه های مطرح ساختمانی کشور اگر به شکل صحیح و طبق استانداردهای معرفی این نوع نما به لحاظ مسائل هزینه ای و دتایل های اجرایی صورت گیرد می تواند تاثیر زیادی در دستیابی به بهترین نوع نمای شیشه ای کرتین وال در آن پروژه منجر شود. امروزه نمای کرتین وال در سطح بین المللی جایگاه خاصی پیدا کرده است. یکی از دلایل توجه معماران بزرگ به نمای شیشه ای قابلیت ترکیب پذیری آن با سایر مصالح نمای مدرن بوده. مصالحی از قبیل سرامیک خشک، آلومینیوم کامپوزیت و حتی سنگ های قیمتی. به شکلی که خلق نماهای خیره کننده با این متریال بین معماران به یک رقابت تبدیل شده است.
برای دریافت قیمت، نمونه کارهای کرتین وال و مشاوره رایگان تماس بگیرید : ۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰
نمای کرتین وال چیست؟
در یک بیان ساده نمای کرتین وال یک محصورکننده در جهت قائم ساختمان است که هیچ نوع باری را غیر از وزن خودش و فشارهای محیطی تحمل نمی کند. این نمای شیشه ای به منظور کمک به اسکلت و سازه ساختمان در تحمل بارهای وارده طراحی نشده اند و هیچ دخالتی در انتقال بارهای مرده و زنده به شالوده ساختمان ندارند.
سیستم های اجرای نمای کرتین وال در انواع بسیار متنوعی عرضه می شوند . سیستم های از قبل طراحی شده (off-the-peg) اغلب به عنوان سیستم های اختصاصی هر شرکت که با جزئیات استاندارد و صنعتی تولید می شوند مطرح می باشند. سیستم های سفارشی (bespoke) کرتین وال معمولا برای طرحی خاص و یا یک طرح هدف دار برای هر پروژه به صورت ویژه طراحی و تولید می شوند.
در سال های اخیر تقاضا برای سیستم های سفارشی بسیار بیشتر شده است، این موضوع به دلیل قابلیت بالای این نوع سیستم برای حل یک چالش خاص در هر پروژه متفاوت می باشد که محبوبیت این نوع سیستم را در پنج سال گذشته بسیار بیشتر نموده است. از جمله در تعداد زیادی از پروژه های بریتانیا مانند پروژه توسعه ساختمان پنجم بریندلی در بیرمنگام.
امروزه سیستم های اجرای نمای شیشه ای به سه نوع متفاوت با ویژگی های ساختاری و فرمی تولید و اجرا می شوند. اولی به صورت یک فریم است مربوط به ساپورت اجزای اسمبل شدنی (سرهم شونده) که در محل کارگاه ساختمانی سرهم می شوند، البته تولید این اجزا قبل از ورود به کارگاه به شکلی صورت می گیرد که در محل کارگاه فقط آماده برای اسمبل و نصب باشند. اغلب این سیستم را با نام سیستم
دومین سیستم پروفیل ها و مقاطعی مربوط به دیوارهای پیش ساخته است که به صورت فریم های اصطلاحا یونیتایز به محل پروژه انتقال می یابند و نهایتا سیستم سوم فریم هاییونیتایز از پیش ساخته شده است که شیشه نیز در آن ها به صورت کارخانه ای نصب شده باشد و به صورت کاملا آماده در محل کارگاه ساختمانی فقط بر روی یک فریم سازه ای انتقال دهنده بار نصب می شوند .
انتخاب بین سیستم اجرای نمای کرتین وال استیک و یونیتایز به تعداد زیادی فاکتور بستگی دارد که شامل هزینه تمام شده – نوع دسترسی به کارگاه – برنامه زمان بندی پروژه – طراحی کلی ومعماری و ضرورت های سازه ای می گردد.
چرا آلومینیوم؟
امروزه برای اکثر قریب به اتفاق پروژه های نمای شیشه ای از فریم آلومینیومی استفاده می شود که دلیل آن نخست به خاطر نسبت عالی مقاومت به وزن این متریال است و دوم قابلیت آن برای اکستروژن به هرنوع شکل و مقطع پیچیده . با چگالی ۲٫۷ گرم بر سانتی متر مربع در حدود یک سوم از فولاد سبک تر است . همچنین آلومنیوم کمترین احتمال شکستن ترد را در خود دارد.
اکثریت کرتین وال های آلومینیومی با به کارگیری آلیاژهای سیلیکونی منیزیومی گرماداده شده سری ۶۰۰۰ ساخته می شوند. محصول به دست آمده بیشترین خاصیت اکسترودی را دارد . بنابراین برای تولید مقاطع و پروفیل های پیچیده بسیار مناسب است و استحکام کافی را نیز دارد .
اگر در اجرای نمای کرتین وال سیلیکون غیر مهندسی در پروژه استفاده شود چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد؟
مزیت اصلی سیلیکون خاصیت ارتجاعی و چسبندگی آن است و در عین حال می تواند در برابر اشعه تابش فرابنفش مقاومت خوبی داشته باشد. ولی بر عهده پیمانکار و کارفرماست که دقت کنند تا سیلیکون های کارتریجی موجود در بازار که به هیچ وجه برای کارهای دقیق تولید نشده اند را به کار نبرند.قابل تامل است این که وقتی چسب های کارتریجی در مصارفی مانند سرامیک و کاشی حمام و دستشویی به کار می روند چگونه می توانند در کار حساسی مثل دوجداره سازی شیشه نیز با همان کیفیت به کار روند در واقع باید دقت نمود تولید کنندگان این گونه چسب ها خودشان بر روی کارتن بسته بندی محصولاتشان مطلبی در خصوص دوجداره سازی شیشه عنوان نمی کنند و کاربرد های اصلی آن را در مصارف غیر حساس تری ذکر می نمایند.
اما یک چسب سیلیکون خوب چه برتری هایی نسبت به چسب های کارتریجی دارد و نشانه های آن چیست ونمای کرتین وال و چسب سیلیکون با چه نسبتی بهترین منظز نما را حاصل می نمایند؟
- چسبندگی قابل قبول به شیشه و فلز
- مقاومت کششی خوب
- جلوگیری از گذردهی گازهای تزریق شده بین شیشه ها مانند آرگون
- مقاومت بالا در برابر تابش پرتو فرابنفش
- مقاومت در برابر تغییرات دمایی
- سیلیکون مهندسی پایه اسیدی ندارد (چسب های کارتریجی بوی تندی دارند که به دلیل پایه اسیدی بودن آن هاست)
- طول عمر بالای ماده با حفظ ویژگی های ذکر شده
نمای کرتین وال شیشه ای یکی از پرکاربردترین انواع نماهای شیشه ای می باشد. نمای کرتین وال در برگردان پارسی معنای “دیوار پرده ای” را به خود می گیرد ، اگر بخواهیم از منظر لغت شناسی به آن نگاه کنیم متوجه می شویم که از دو جزء “دیوار” (که به منظور نوعی پوشش و جداکننده به کار برده شده) و “پرده” (که هم بر سبکی وزن دلالت دارد و هم شفافیت) ، تشکیل شده است.
در واقع نمای کرتین وال شیشه ای سیستم پوشش دهنده بیرونی ساختمان است ، پوششی غیر ساختاری که خودش به صورت جداگانه یک “سازه” محسوب می شود ، به این معنا که هیچ بار مرده ای از ساختمان را به دوش نمی کشد و تنها نیرویی که بر آن وارد می شود وزن خودش و نیروی بادی است که با احتساب موقعیت اقلیمی و ارتفاع ساختمان بر آن وارد خواهد شد.