نمای کامپوزیت
در مقالات قبلی درباره انواع نمای آجری ، نمای سنگی ، نمای شیشه ای صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نمای کامپوزیت آشنا کرده و به مزایا و معایب و ويژگی های آن بپردازیم.
برای دریافت قیمت، نمونه کارهای نمای کامپوزیت و مشاوره رایگان تماس بگیرید : ۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰
در ابتدا به این سوال جواب دهیم که نمای کامپوزیت چیست ؟
به نقل از ویکی پدیا :
کامپوزیت (ماده مرکب یا چندسازه) به صورت زیر تعریف میشود:مادهای اطلاق میشود که از دو فاز ماتریس و تقویتکننده تشکیل شده باشد و از فاز دوم حداکثر به اندازه ۵ درصد استفاده شده باشد. به ترکیب ماتریس با الیاف (یا ماده تقویتکننده) زیر ۵ درصد کامپوزیت گفته میشود.
نمای کامپوزیت نمایی است که از ورق های کامپوزیت آلومینیومی تشکیل شده که این ورق های آلومینیومی در آن به عنوان پوشش نهایی استفاده شده اند. پوشش نمای ساختمان با پنلهای بزرگ يا کوچک آلومینیومی در ابعاد دلخواه به ضخامت اکثراً ۴ میلیمتر میباشد که از دو لایه ورق آلومینیوم تشکیل شده و هسته داخلی آنها از جنس مواد پلیاتیلن یا مواد معدنی ضد حریق می باشد و همچنین پوشش رویه ورق های کامپوزیت آلومینیوم از جنس رزین PVDF، اصطلاحاً(Aluminum Composite Panels) یا ACP خوانده میشود.
در بین انواع نمای ساختمان ، نمای کامپوزیت یکی از پر طرف دار ترین نمای ساختمانی است. ورق آلومینیوم کامپوزیت اولین بار در کشور آلمان و در سال ۱۹۶۹ میلادی مورد استفاده قرار گرفت.
با توجه به استقبال بسیار زیاد و افزایش روز افزون استفاده از این نمای ساختمانی میتوان به کیفیت بسیار بالا و همچنین نداشتن هر گونه محدودیت در طراحی و پیاده سازی این محصول پی برد.
رنگ ورق های آلومنییوم کامپوزیت تقریبا به صورت آزادانه و توسط کارفرما تعیین میگردد و میتوان گفت که محدودیتی جهت انتخاب رنگ وجود ندارد.
برای دیدن عکس های بیشتر از نمای کامپوزیت پیشنهاد میکنیم حتما پروژه های انجام شده توسط آکاد را مشاهده بفرمایید.
کاربرد نمای کامپوزیت ساختمان
همان طور که در بالا اشاره کردیم باتوجه به استقبال و استفاده بسیاز زیاد از این نمای ساختمانی میتوان به کارایی و کیفیت این محصوصل پی برد.
نمای کامپوزیت در اقصی نقاط دنیا مخصوصا کشور ایران به طور وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد و از این نما در انواع پروژه های تجاری ، اداری و حتی مسکونی نیز استفاده میکنند.
به طور خلاصه میتوان کاربرد های زیر را برای این ورق های آلومینیوم کامپوزیت تعریف کرد :
- نمای بیرونی همه ساختمان ها
- تابلو های تبلیغاتی
- نمای داخلی فروشگاه ها و همچنین دیواره های آشپزخانه و تراس
- نمای بیرونی جایگاه های سوخت ، فرودگاه ها ، نمای بانک و ….
مزایا و معیاب نمای کامپوزیت
تا اینجا درباره چیستی نمای کامپوزیت صحبت کردیم و همچنین به بررسی کاربرد های آن در انواع نمای ساختمان پرداخیتم.اکنون به تشرح مزایا و معیاب نمای آلومینیوم کامپوزیت میرسیم.
مزایایی نمای کامپوزیت
- وزن بسیار کم : ورق های آلومینیوم کامپوزیت وزنی بین ۵ تا ۸ کیلوگرم در هر متر مربع دارند که این وزن مر مقایسه با مصالح سایر نما های ساختمانی همچون سنگ و یا شیشه بسیار کم است و می توان گفت این وزن کم یکی از مهم ترین مزیت های نمای کامپوزیت است.
- ورق های آلومینیوم کامپوزیت عابق صوت هستند.به دلیل وجود فضای خالی در پشت این ورق های امواج صوتی نمیتواند از آن های رد شود.
- عدم محدودت در رنگ و طرح
- قابلیت شستو و نگه داری آسان : سطح ورق های معمولی در شهرهایی که میزان آلودگی هوا در آن ها بیش از حد مجاز است پس از چند سال باید با آب و تمیز کننده های خنثی شسته شوند تا سطح ورق ها همچون روز اول درخسان شوند.
- شکل پذیزی آسان : با استفاده از ابزار های مناسب به راحتی میتوان این تا ۱۳۵ درجه زاویه در این ورق ها ایجاد کرد
- مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه : هسته مرکزی ورق ها به دلیل انعطاف پذیری بسیار بالا در مقابل شکستگی و یا ترک خوردگی هایی که بر اثر فشار های احتمالی در هنگار نصب بر آن ها وارد میشد مقاومت هستند.
معایب نمای آلومینیوم کامپوزیت
برای نصب این ورق های نیاز به تیم متخصص و همچنین ابزار های مخصوص است و از دیگر معایب این نما میتوان به هزینه خرید و نصب نسیتا بالا این نمای ساختمان اشاره کرد.
اگر نیاز به نصب نمای کامپوزیت دارید میتوانید از طریق شماره تلفن ۷۱-۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰ از مشاوره رایگان کارشناسان آکاد بهرمند شوید.
شیو های اجرا و نصب نمای کامپوزیت
در حال حاضر در ایران ورق های آلومینیوم کامپوزیت را به ۴ روش نصب میکنند که در ادامه توضیخات مختصری درباره هر کدام از این روش ها ارائه میکنیم ، البته شایان ذکر است که هیچ کدام از این روش ها استاندارد نیستند.
-
روش نصب ثابت (Fixing)
-
روش نصب هنگ یا ریلی (Hanging)
-
روش نصب غیر استاندارد (H , L)
-
روش نصب ثابت جدید (New Fixing)
روش نصب ثابت(Fixing) :
در این روش ورقهای کامپوزیت پس از برش و شیار به صورت ثابت با پیچ یا پرچ بر روی زیرسازی آلومینیومی یا آهنی متصل شده که نصب و پیاده سازی آن با سرعت نسبتا خوبی انجام میشود. در روش نصب ثابت برای زییایی بیشتر و ضد آب نمودن نما بین فاصله های خالی ورقهای نصب شده از چسب سیلیکون و درزگیرهای لاستیکی استفاده میکنند. در روش ثابت میتوان از دو نوع زیرسازی آهنی و آلومینیومی بهره گرفت.
روش نصب هنگ یا ریلی(Hanging) :
در بین روش های موجود استاندار ترین روش ، نصب هنگ یا ریلی میباشد.البته باید این نکته را هم گوش زد کرد که این روش نسبت به روش تابث هزینه نصب بیشتری دارد.در این سیستم پروفیل های اصلی که ناودانی آلومینیومی می باشند توسط نبشی هایی که دارای سوراخ های لوبیایی شکل می باشند به وسیله پیچ و مهره به براکت های فلزی که روی صفحات پلیت (بولت) یا شاسی جوش شده اند، متصل میشوند و ناودانی های کوچکی که دارای پین فلزی ضد زنگ می باشند ، درون ناودانی اصلی قرار می گیرند.
روش نصب غیر استاندارد (H , L) :
از نکات جالب این روش این است که فقط در ایران مورد استفاده قرار میگیرد . ابتدا پروفیل های L وH با پیچ یا پرچ روی زیر سازی فلزی ثابت می شوند. بعد ورق ها طبق نقشه برش خورده و به صورت کشوئی درون پروفیل ها قرار می گیرند.متاسفانه این روش به چند دلیل اصلا استاندار نیست که از دلایل آن میتوان به عدم امکان آب بندی نما و همچنین عدم امکان تعویض پنل ها اشاره کرد و در صورت نیاز به تعویض و یا جابجایی یکی از پنل های باید اتصالات کل نما باز شود.
روش نصب ثابت جدید (New Fixing) :
در این سیستم از زیر سازی آلومینیومی (قوطی یا نبشی ۴۰×۴۰) استفاده میگردد.نحوه اتصال شاخه آلومینیومی به پلیت یا شاسی مانند روش هنگ میباشد ولی اجرای ورق مانند روش فیکس انجام می شود و میتوان گفت این روش نصب ترکیبی از روش نصب قابت و روش نصب ریلی است.
امیدواریم این مقاله به سوالات شما پاسخ داده باشد.
همچنین اگر سوالی دارید میتواند از مشاوره رایگان آکاد استفاده نمیایید.کافیست با شماره ۷۱-۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰ تماس بگیرید و یا از فرم ارتباطی ما استفاده نمایید و مشخصات خود را درج نمایید تا کارشناسان آکاد به سرعت با شما تماس بگیرند.