نمای چوب
در سری مطالب معرفی انواع نمای ساختمانی درباره نمای سنگ ، نمای آجری و نمای شیشه ای صحبت کردیم.در این مطلب به معرفی و بررسی نمای چوب بپردازیم.
در ابتدا به معرفی نمای چوب و سپس انواع آن و مزایا و معایب هر کدام میپردازیم.
نمای ساختمان بیرونی ترین بخش ساختمان است که یکی از تاثیر گذار ترین بخش ها در هماهنگی ظاهر ساختمان با بخش های دیگر آن است و همین طور اولین قسمتی که در ببیندهی ساختمان تاثیر میگذارد نمای ساختمان است پس بسیار مهم است که نمای ساختمان را به طور مناسب انتخاب کنیم.
برای دریافت قیمت و نمونه کارهای چوبی و ترموود و مشاوره رایگان تماس بگیرید : ۰۲۱۲۶۴۰۶۳۷۰
در دهه های اخیر تمایل به استفاده از طراحی و المان های مدرن در کلان شهر ها رشد چشم گیری داشته است که یکی از پرکاربرد ترین آن ها استفاده از نمای چوب برای طراحی و اجرای نمای ساختمان و نمای داخلی میباشد که باعث فاصله گرفتن از طراحی ها کلاسیک و سنتی میشود.
در سال های اخیر چوب به یکی از پر استفاده ترین المان ها در طراحی نمای ساختمان تبدیل شده است چرا که چوب جلوه زیبا و خاصی به نمای بیرونی ساختمان ها میدهد و همچنین به دیلی انعطلاف پذیری مناسب و همچنین ماندگاری بالا و عمر طولانی بسیار مورد توجه طراحان و معماران ساختمانی قرار گرفته است.
اکنون به بررسی مزایا و معایب نمای چوب و مقایسه آن با سایر نما های ساختمانی میپردازیم.
مزایایی نمای چوب :
-
دوام بسیار بالا
با نصب صحیح و همچنین با حفاظت مناسب از نمای چوب میتوان از این نمای ساختمان برای سال های طولانی بدون وجود کوچیک ترین آسیب جدی و یا مسئله ای خاص استفاده کرد.چوب با توجه به ماهیت ویژه خب دارای استقامت و دوام بسیار بالایی است که میتوان این استقامت را با استفاده از روش های مناسب همون فراوری چوب یه میزان قابل توجی افزایش داد و از ویژگی های دیگر نمای چوب این است که خراش و آسیب هایی که به سطح آن وارد میشود نسبت به سایر متریال ها کمتر آشکار میشود.
-
آکوستیک بودن چوب
در سایر متریال ها امواجی صوتی به راحتی از متریال عبور میکنند ولی در نمای چوب میتوان به راحتی و بدون استفاده از المان های خاصی ساختمان خود را از تبادل امواج صوتی عایق کنید.از ویژگی های چوب جذب منحصر به فرد صدا است که با استفاده از آن میتوانید فضای ساختمانیای بسیار آرام و به دور از هیاهو و آلودگی های صوتی محیط اطراف داشته باشید.
-
نصب آسان
سبک بودن چوب سبب میشد که نصب و اجرای نمای چوب ساختمان به سهولت و با سرعت مناسب انجام شود.نصب و اجرای نمای چوب در مقایسه با سایر نماهای ساختمان بسیار ساده تر انجام میپزیرد که سادگی در نصب نمای چوب ، سبب کاهش هزینه های ساختمان سازی است.
-
قابل تعویض بودن
چوب یکی از منابع طبیعی است به همین دلیل در مقایسه با سایر متریال های نمای ساختمان بسیار کم هزینه تر و در دسترس تر میباشید.همچنین زمانی که نیاز به بازسازی و یا حتی تعویض نمای ساختمان خود داشته باشید این کار بدون هیچ دردسری و به راحتی انجام میشود زیرا از ویژگی های چوب تطابق و هماهنگی آن با تمام رنگ ها ، متریال ها و بافت ها مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است.
-
کاربرد متنوع از چوب
یکی از ویژگی های مهم چوب قابلیت تراش دادن آن در شکل های مختلف است که سبب استفاده از آن در بسیاری از طراحی های داخلی و خارجی منازل و نما های ساختمان میشود.انعطاف پذیری چوب باعث به کارگیری آن در پروژ های متونه و مقیاس ها متفاوت میشود .
چوب یکی از متریال های زنده است به همین دلیل نمیتوان به خودی خود از آن در نمای ساختمان استفاده کرد زیرا نمای ساختمان در معرض مستقیم انواع آسیب های محیطی همچون سرما ، گرما ، رطوبت و نور خورشید قرار دارد پس متریال مورد استفاده میباسیت به اندازه کافی مقاوم سازی شده باشد.
برای مقاوم سازی چوب روش های بسیاری وجود دارد که یکی از جدیدترین و پرکاربرد ترین آن ها ترمووود-ترمود(thermowood) است.
ترمموود یا چوب نما چیست ؟
چوب نما یا ترمووود به نقل از ویکی پیدا :
چوبنما یا ترمووود یا چوب حرارتدیده (به انگلیسی: Thermowood) یک فرایند تیمار چوب است که با استفاده از بخار آب و عملیات حرارتی باعث افزایش دوام و طول عمر چوب میشود.
این فرایند بسته به نوع چوب، حجم و رطوبت اولیه آن بین ۴۸ تا ۹۶ ساعت به طول میانجامد.
یکی دیگر از روش های بسیار پرکارد در طراحی و اجرای نمای چوب استفاده از اچ ال پی HLP که مخفف عبارت High Pressure Laminate می باشد که به ورق های لمینتی فشرده در فشار بالا که لایه هایی همانند کاغذ تشکیل شده ان گفته میشود که نام دیگر آن ها فرمیکا است.
بررسی مزایا و معایب ترمووود
از جمله ویژگی های اصلی ترمووود میتوان به خالص و طبیعی بودن آن ، ثبات در ابعاد ،وزن بسیار کم در مقایسه با سایر المان های نمای ساختمان و همچنین ماندگاری و دوام بالا در انواع آب و هوای محیطی اشاره کرد.
کیفیت و همچنین استاندارد های بالا های ترمووود باعث استفاده از آن در همه مکان ها نظیر استخر ، فضا های روز باز در که معرض تابش مستقیم نور خورشید یا باراش باران و آلودگی هوا قرار دارد و یا نمای ساختمان میشود.
اچ پی ال :
اچ پی ال به نقل از ویکی پیدا :
اچپیال نام صفحاتی میباشد که از ترکیب لایههای سلولزی و رزینهای فنولیک به وجود میآید . این ترکیب پس از قرارگیـری در دمای بالای ۱۸۰
درجه سانتیگراد و فشار ۸۰ بار تبدیل به صفحاتی محکم با مشخصات فنی ویژه میگردد
اچ ال پی در طرح های متنوع همچون طرح چوب و همچنین ابعاد و رنگ هایی با تنوع بالا یکی از المان های تزئینی است که کاربرد های وسیعی دارد ولی به صورت عمده برای پوشش داخلی و نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
بررسی مزایا و معایب اچ پی ال
ورق های اچ ال پی یکی از گزینه های بسیار مناسب برای طراحان نمای سختمان است زیرا نصب این ورق ها بسیار آسان و سریع میباشید و همچنان در برابر آسیب های محیطی و عوامل جوی بسیار مقاوم هستند و در برابر تابش مستقیم نور آفتاب تغییر رنگ نمیدهند و از کیفیت آن ها کم نمیشود و همچنین وزن ها سبک بوده و به آسانی نیز قابل شستشو میباشند .
در مقالات بعدی به بررسی و تشریح نمای اچ پی ال و نمای ترمووود به صورت تخصصی خواهیم پرداخت.کافیست صفحه وبلاگ ما را دنبال کنید.
درصورت نیاز به هرگونه راهنمایی و یا مشاوره بیشتر در رابطه با نمای چوب و یا سایر نمای های ساختمانی کافیست با آکاد تماس بگیرید تا مشاورین متخصص ما شما راهنمایی کنید.